Moeder over doden eigen baby: 'Geen actieve herinnering van'

Moeder over doden eigen baby: 'Geen actieve herinnering van' 

22 mei 2021 - 10:30

Ja dat zal vast wel. Een vrouw uit Haaksbergen die haar pasgeboren kleintje doodde kan zich voor de rechtbank ineens niet meer herinneren hoe dat allemaal precies gegaan is.

Samen met haar man en de dode baby had zij zich in de nacht van 11 op 12 april vorig jaar gemeld bij het ziekenhuis in Enschede. Vanwege de mysterieuze omstandigheden alarmeerden de artsen de politie. De vrouw werd al snel als enige verdachte gezien aangezien op het moment van de bevalling haar man of wie dan ook verder niet thuis was.

Bij de baby werden tal van bloeduitstortingen in en rond het hoofd, in- en uitwendige letsels, een schedelbreuk en sporen van verwurging geconstateerd. Behoorlijk heftig dus. "Zelden werd bij de dood van een baby zo veel letsel aan het hoofd en rond de hals aangetroffen," zeggen deskundigen dan ook. Maar de vrouw zegt zich hier niks van te kunnen herinneren. Wel geeft ze toe dat ze de dood van haar baby op haar geweten heeft.

Wat ze overigens eerst ook niet wist was überhaupt dat ze zwanger was. Eerder was ze bevallen van een doodgeboren baby. Ook toen had ze naar eigen zeggen niet in de gaten gehad dat ze zwanger was.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.