Moeder Spaanse bondsvoorzitter woest, weigert paella

Moeder Spaanse bondsvoorzitter woest, weigert paella 

28 augustus 2023 - 19:48

OPINIE. Kent u die voorzitter van de Spaanse voetbalbond nog? Die kale? Die vent die tijdens de huldiging na de gewonnen WK-finale een speelster vol op de mond zoende? Die man die daarna niet opstapte, ondanks dat de hele wereld over hem heen viel? Ja, die man, Luis Rubiales, heeft dus een moeder en die is in een Spaanse kerk in hongerstaking gegaan. Net zolang totdat de hetze tegen haar zoon stopt.

Want zo ziet deze vrouw het, als een hetze tegen haar zoon. Het is een nieuw hoofdstuk in wat als de rel van 2023 gezien kan worden. Na de onvrijwillige zoenpartij die Luis Rubiales aanging met speelster Jennifer Hermoso, na alle ophef die daarover ontstond en nadat de druk op Luis om op te stappen almaar toenam, was de verwachting dat hij afgelopen vrijdag zijn aftreden bekend zou maken. In plaats daarvan koos hij voor de tegenaanval. Hij had het over nep-feministen, hij zou mensen voor de rechter slepen en zei een paar keer dat hij ABSOLUUT niet gaat aftreden.

Zijn vrienden en sympathisanten van de Spaanse bond zaten op de eerste rij tijdens zijn persverklaring en klapten hun handen blauw. Heel Spanje sprak hier schande van, iedereen vindt Luis nu een nog grotere lul dan ze al vonden, iedereen in de Spaanse voetballerij neemt afstand van Luis en de FIFA heeft hem voor negentig dagen geschorst. Wat je noemt: iets dat in je gezicht ontploft.

Maar dat is gerekend buiten de moeder van Luis. De razende moeder springt op de bres voor haar zoon en zegt de hongerstaking vol te willen houden tot er gerechtigheid komt. Voor haar zoon, welteverstaan. Ook roept ze Hermoso op de "waarheid te vertellen en zich te houden aan de eerste versie van haar verhaal". Moeders heeft zich verschanst in de kerk in het idyllische Spaanse dorpje Motril, prachtig gelegen tussen Malaga en Almería in.

Voor mama Rubiales de komende tijd geen paella en iberico hammetjes dus.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.