Moerdijk gaat gebukt onder 'Albanezenplaag' 

12 december 2018 - 15:39

We switchen even van aanslagplaats Strasbourg naar rampgebied Moerdijk, want ook in ons land kennen we grote problemen.

In Moerdijk bijvoorbeeld, waar een recordaantal Albanezen dit jaar heeft geprobeerd illegaal met een vrachtwagen naar het Verenigd Koninkrijk te geraken.

In 2017 kwamen er bij de gemeente Moerdijk in totaliteit vijftien meldingen binnen die samen 44 gelukszoekers opleverden. Dit jaar is het hek met al 217 meldingen en 122 aangetroffen mensen echter compleet van de dam. 

Hotspot is parkeerplaats Streepland langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Er is geen woord aan gelogen als we u melden dat Transport en Logistiek Nederland (TLN) chauffeurs adviseert om niet meer bij Streepland te pauzeren en aanraden extra sloten op de vrachtwagens te zetten. 

Het probleem zit het niet alleen in het inklimmen. Die mensen moeten natuurlijk ook ergens de nacht doorbrengen en doen vaak in het buitengebied rondom de parkeerplaats in hosklos-tenten. Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk pleitte daarom eerder voor een permanente politiepost om te voorkomen dat er een 'klein Calais' ontstaat.

De oplossing ligt binnen handbereik, na twee jaar niets doen komt Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid waarschijnlijk begin volgend jaar naar Moerdijk. Hij zal zich dan laten informeren over de situatie. 

Bent u oprecht geïnteresseerd in het verhaal van een verstekeling? Dan komt het goed uit dat Omroep Brabant er eentje sprak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie