Update: 'Flyers afkomstig van volgelingen omstreden prediker Yahya'
Binnenland

Update: 'Flyers afkomstig van volgelingen omstreden prediker Yahya'.

Zeker 75 mensen hebben de politie gebeld en gezegd dat ze aangifte willen doen tegen de anti-homoflyer die verschillende bewoners van Amsterdam dit weekend door de bus kregen.

Het is nog niet duidelijk of zij ook daadwerkelijk aangifte kunnen doen, meldt AT5. Het is namelijk niet zeker of het verspreiden van een haatflyer een strafbaar feit is. Het Openbaar Ministerie zoekt dit nu tot op de bodem uit. 

De schrijver van het haatpamflet roept moslims, joden en christenen op zich tegen homo's te verenigen. Het statistisch genie meent ook dat 200 procent van alle homo's zelfmoord pleegt en murmelt ook nog wat over seksueel misbruik en kans op depressie. COC-voorzitter Tanja Ineke noemt dit "walgelijke onwaarheden".

Update 21.04 uur:

De Volkskrant meldt dat de homofobe flyers zeer waarschijnlijk het werk zijn van volgelingen van Harun Yahya, een pseudoniem van de Turkse prediker en schrijver Adnan Oktar. De politie wil dit nog niet bevestigen. Yahya heeft veel volgelingen onder westerse moslimjongeren. De krant baseert zich op het feit dat dezelfde soort teksten als op de flyers op twee Facebook-pagina's te vinden zijn, waar ook uitspraken en citaten van Yahya staan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →