Mogelijk hertelling in Wisconsin
Buitenland

Mogelijk hertelling in Wisconsin.

De kandidate van de Groene Partij heeft genoeg geld binnen gehaald om bij de rechter een hertelling van de uitslag van de presidentsverkiezingen in de staat Wisconsin te eisen. Jill Stein haalde tot nu toe 2,5 miljoen dollar op, meer dan de 1,1 miljoen griffiekosten die nodig zijn.

Amerikaanse onderzoekers maakten deze week bekend dat in de staten Wisconsin, Michigan en Pennsylvania misschien gehackt is: in plaatsen die met stemcomputers stemden scoorde Trump veel beter dan in plaatsen die op papier stemden. Trump haalde in de drie staten een verrassende maar nipte overwinning.

De sluitingsdatum om de uitslag in Wisconsin aan te vechten is morgen. Naar alle waarschijnlijkheid haalt Stein genoeg geld op om ook de uitslagen in Michigan en Pennsylvania aan te vechten, waarvan de termijnen volgende week sluiten.

Hillary Clinton heeft zich nog niet over de fraudebeschuldigingen of hertellingen uitgesproken. Jill Stein was presidentskandidaat namens de Groene Partij. Ze haalde net iets meer dan een procent van de stemmen, en werd daarmee vierde na Trump, Clinton en de libertariƫr Gary Johnson.

Alle artikelen geladen. Overzicht →