'Mogelijk vandaag nog PersCo, want het gaat fout met Omikron'

'Mogelijk vandaag nog PersCo, want het gaat fout met Omikron' 

18 december 2021 - 09:58

Alarm! Het gaat he-le-maal de verkeerde kant op. De ultrabesmettelijke omikronvariant van het coronavirus is bezig aan een opmars en uit cijfers vanuit Amsterdam blijkt dat het aandeel omikron op het totaal aantal besmettingen elke 2 à 3 dagen verdubbeld. Het OMT is daarom in paniek en adviseert een harde lockdown. Het kabinet komt vandaag bijeen voor spoedoverleg en geeft mogelijk vanavond al een nieuwe PersCo.

"Vermoedelijk zal er zaterdag nog een persconferentie zijn waarop het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen tegen het coronavirus bekend maakt. Die kans is "zeer aanwezig", aldus een ingewijde. Het OMT heeft een harde lockdown geadviseerd.

De persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge zou dan net als anders om 19.00 uur zijn. In de ochtend houdt het kabinet overleg met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. Daarna komen de meest betrokken bewindslieden samen om het nieuwe advies van het OMT te bespreken.

Het Outbreak Management Team (OMT) pleit er volgens bronnen voor om alle sectoren te sluiten, met uitzondering van essentiële winkels zoals supermarkten, apotheken en drogisterijen. Met deze stap moet een einde gemaakt worden aan de snelle opmars van de veel besmettelijkere omikronvariant." - ANP

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml