Upd: Wilders aangekomen in Emmen, moet ei ontwijken
Binnenland

Upd: Wilders aangekomen in Emmen, moet ei ontwijken.

Wat een jolijt in het Noorden des lands. Emmen, doorgaans een oase van rust, schudt op zijn grondvesten nu Geert Wilders de plaats vandaag zal aandoen voor een heerlijke wandeling en het uitdelen van flyers.

Maar Geert Wilders in je woonplaats vergt nogal wat veiligheidsmaatregelen. Zo moeten er dranghekken geplaatst worden, wordt de PVV'er naast zijn eigen beveiligingsleger vergezeld door extra politiemensen en heeft de gemeente buurtbewoners zelfs een brief gestuurd waarin het bezoek van de Venlonaar is aangekondigd, met alle gevolgen van dien. Het is echt te gek voor woorden, maar tussen 12.00 en 15.00 uur kunnen bewoners aan het Marktplein hun vuilnis niet in de container gooien, want afgesloten.

AFA Noord

Dan is nog een mogelijk gevaar, een eventuele confrontatie tussen anti-fascistenclubje AFA Noord en de blonde PVV-leider. Het groepje, dat blijkbaar niet op hun werk wordt verwacht vandaag, heeft een demonstratie aangekondigd op de plek waar Geert Wilders een frisse neus haalt.

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft weliswaar toestemming gegeven voor de demo, maar wil niet dat de twee partijen elkaar dwarsbomen. Mocht hij merken dat AFA hieraan geen gehoor geeft, dan volgt er een noodbevel.

AFA Noord, daar hebben we al een keer wat over geschreven. Ah, ja. Dat is de verkapte elfkoppige supportersclub van Anne Fleur Dekker.

En ja, hoor: de eerste vrijevrijdagmiddag-activisten zijn al gesignaleerd...

Voordat Wilders daadwerkelijk in Emmen zal arriveren, kon hij blijkbaar nog even snel een gaatje vinden om een weloverwogen boodschap Twitterland in te sturen.

Update 14.04 uur:

Geert Wilders is inmiddels aangekomen. Naar eigen zeggen werd hij heel hartelijk ontvangen in Emmen:

Maar volgens RTV Drenthe moest hij wel een vliegend ei ontwijken om zijn weg te kunnen vervolgen. Met succes, want hij werd niet geraakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →