Mohamed B. toch de cel in
Binnenland

Mohamed B. toch de cel in.

Terreurverdachte Mohamed B. is vandaag in hoger beroep tóch veroordeeld tot een jaar cel. Het OM achtte het namelijk bewezen dat hij zich had voorbereid om een terroristische daad te willen plegen.

In september vorig jaar sprak de rechtbank B. nog vrij. Zijn advocaat André Seebregts zei toen dat zijn cliënt zich op Facebook alleen maar had voorgedaan als radicale jihadist om stoer te doen. Van daadwerkelijke plannen zou allerminst sprake zijn.

Niqab

B. sprak op sociale media moslima's aan met 'stoere' taal. Hij gaf zich uit als grote drugsdealer en als terrorist. Hij stuurde bovendien seksueel getinte berichten naar moslima's. Daar de meeste meisjes niets van de avances van B. wilden weten, kreeg hij een enkeling toch zo ver dat zij zich naast het afdoen van haar niqab, ook ontdeed van andere kledij.

Beeldmateriaal

Het OM oordeelde vandaag dat B. wel degelijk plannen had om een aanslag te plegen, zo meldt het AD. Op internet vroeg hij meerdere keren om video's waarin uitgelegd wordt hoe je bommen kunt maken. Ook schreef B. zelf een recept voor een zogenoemde flessenbom in een notitieboekje.

Alle artikelen geladen. Overzicht →