Mollen Trump-ster kost ruim 10K
Entertainment

Mollen Trump-ster kost ruim 10K.

Kolere zeg. Trump-hater Justin Clay, de man die in juli dit jaar met een pikhouweel helemaal los ging op de Walk of Fame-ster van de Amerikaanse president, is door een rechtbank veroordeeld tot het betalen van 10.200 dollar.

Van dat bedrag is 9.400 dollar gereserveerd voor de Kamer van Koophandel, die onderhoud pleegt aan de sterren. 

Het restantbedrag van 800 dollar is de boete die staat voor vandalisme. Naast het forse totaalbedrag is er naar een dag cel ook een schoffelstage van liefst twintig dagen opgelegd. Voor wat het waard is: de rechter apprecieerde het enorm dat de sloper zichzelf netjes kwam melden op het politiebureau.

OMG, ik krijg een eigen ster!

Weet u wat pas echt grappig is? Beroemdheden die quasi-verrast reageren wanneer zij te horen hebben gekregen dat zij een eigen ster krijgen.

Waarom dat grappig is? Elke boerenlul kan iemand nomineren voor zo'n tegel. De genomineerde moet vervolgens een akkoordverklaring overleggen om te bevestigen dat hij of zij de voordracht goedkeurt, anders wordt de nominatie verworpen. 

Ok, nu het meest grappige. Naast het feit dat genomineerden dus allang bekend zijn met het feit dat er een eigen ster aankomt, moet de persoon die iemand nomineert ook instemmen met het betalen van 40.000 dollar. Zoveel kost het om de ster te plaatsen en te onderhouden.

We vonden nog een enorm leuk tweetje van de Amerikaanse zanger/liedjeschrijver Weird Al Yankovic, die 'superverbaasd' reageerde nadat hij (allang) wist dat hij zijn eigen Hollywood-stoeptegel zou krijgen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →