Mollennest politie Den Haag, the story continues
Binnenland

Mollennest politie Den Haag, the story continues.

De politie, waakzaam en dienstbaar. Mooie slogan blijft dat toch. Maar voor wie geldt dat eigenlijk? Nadat eerder hoofdagent Amine Asrih zijn criminele vriendjes voorzag van informatie over op handen zijnde invallen, is er wederom een Haagse agent die dezelfde feiten ten laste wordt gelegd.

De 35-jarige rechercheur zou politiesystemen hebben geraadpleegt om uit te vinden of er onderzoek liep naar bepaalde verdachten. Die informatie zou hij via twee tussenpersonen hebben doorgespeeld naar het criminele circuit.

In oktober werd de man, evenals de tussenpersonen, al aangehouden. Inmiddels is iedereen op vrije voeten, maar de vermoedelijke mol moet zich volgende week verantwoorden voor de rechtbank.

De politie in Den Haag blijkt een regelrecht mollennest. In amper een jaar tijd bleek er vier maal een lek te zijn geconstateerd. In februari 2017 werd een agent die tijdelijk was uitgeleend aan de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging aangehouden, in juni was het de beurt aan een 31-jarige agent, in oktober Amine Asrih en in november werd een 61-jarige agent opgepakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →