Mona Keijzer nuchter over mogelijke premierschap: 'Zullen wel zien'

Mona Keijzer nuchter over mogelijke premierschap: 'Zullen wel zien' 

02 september 2023 - 09:38

Het heeft er alle schijn van dat we na de verkiezingen op 22 november Mona Keijzer als eerste vrouwelijke premier van Nederland mogen verwelkomen, immers zal waarschijnlijk wel zo beetje heel Nederland op de BBB  stemmen. Maar wat doet het nou eigenlijk met Mona Keijzer zelf? 

"Nou het doet mij niet zoveel, ik ben van huis uit vrij nuchter. Dus we zullen wel zien", zegt ze in gesprek met onze politiek verslaggeefster Sarah Bakker. Heerlijk, die no nonsense na twaalf jaar Mark Rutte, maar dan serieus: "Ik vind het belangrijk om mijzelf in te zetten voor de mensen en voor de democratie. En van welke plek ik dat doe dat doet er niet zoveel toe. Ik kan alle twee."

Toch zat Mona Keijzer namens het CDA al vaker op het regeringsstoeltje, maar zag ze de partij langzaam maar zeker wegzakken: "Ik heb het echt geprobeerd maar mij is het gewoon niet gelukt. Op een gegeven moment moet je dan tot de conclusie komen dat de liefde niet van twee kanten komt", aldus Keijzer. Al is het ook weer niet zo dat het alleen maar kommer en kwel was: "Er zijn ook heel veel mensen die mij een hart onder de riem hebben gestoken maar uiteindelijk zag ik dat de afslagen die genomen worden dat dat niet de mijne waren."

En ja, dan kun je uiteraard beter naar een partij waar ze wel gewoon zeggen waar het op staat en die niet bol staat van de deugpolitiek, maar waarom denkt Keijzer juist bij de BBB de gevestigde orde aan te kunnen vallen? "Je zit te kijken wat Caroline van der Plas allemaal in de Kamer zegt en doet. Je leest het partijprogramma waar ze daar mee aan het werk zijn en ik herkende daar ongelooflijk veel in. De manier waarop zij in de wereld staan."

Wij zijn benieuwd en proosten uiteraard graag vandaag (zaterdag) met haar mee. Bekijk hieronder nog eens ons prachtige nieuwsitem van gisteren:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml