Mona Keijzer verlaat politiek na coronakritiek

Mona Keijzer verlaat politiek na coronakritiek 

27 september 2021 - 14:58

Mona Keijzer zegt definitief 'doei' tegen de Tweede Kamer nadat ze was ontslagen als staatssecretaris toen ze weigerde het evangelie van Mark en Hugo te verkondigen (en een interview daarover gaf aan De Telegraaf).

Want ook voor genuanceerde argumenten tegen het coronabeleid is blijkbaar geen ruimte bij het kabinet. Keijzer heeft "op verzoek van de fractie" besloten haar zetel op te geven maar blijft de partij trouw, laat zij in een verklaring weten. "Ik wil geen splijtzwam zijn." Zij zegt al langer "grote twijfels" te hebben bij de kabinetsaanpak van het coronavirus. Met de brede invoering van de coronapas in het uitgaansleven is wat haar betreft "de grens qua logica en uitlegbaarheid bereikt".

"Hoe verstandig het ook is om je te laten vaccineren, er zal een groep blijven die dat niet wil. Deze mensen overtuigen is een opdracht. Maar, meer dan dat, mag het in het licht van lichamelijke integriteit en het virus waar het over gaat, niet zijn", aldus Keijzer in een verklaring op Twitter. "Op de huidige weg doorgaan is wat mij betreft geen optie. We hameren namelijk niet het virus kapot maar wel vele andere zaken die ons altijd lief zijn geweest. Ik kan het beleid niet meer rijmen met mijn verstand en mijn geweten."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml