Monasch opent aanval op PvdA 

07 november 2016 - 10:50

Jacques Monasch mag geen lijsttrekker worden van de PvdA. De arbeiderspartij schijnt dat morgen duidelijk te willen maken aan de buitenwereld, maar Monasch wil daar niet op wachten.

De gedoodverfde outsider wil niet wachten totdat het de PvdA weldunkt en persberichtte het ondemocratische proces op zijn Facebook-pagina

Monasch wil naar eigen zeggen rommelen in het verkiezingsprogramma van de PvdA. Het partijbestuur wil daar helemaal niets van weten en wipt Monasch morgen dus. Volgens ingewijden was Jacques al geaccepteerd al lijsttrekkerslid, maar begon hij daarna eisen te stellen. Ook het flitslidmaatschap, wat hem lijsttrekker had moeten maken, wilden de mastodonten van de partij niet. Monasch wel.

Weer andere ingewijden zeggen te weten dat de partij hem al had aangewezen als kandidaat, maar dat Monasch zelf de stekker eruit getrokken heeft.

Mogelijk spelen er op de achtergrond meer dingen. Afgelopen donderdag sprak Monasch zich nog uit rondom het Oekraïnereferendum. Hij wil dat Nederland het samenwerkingsverdrag met Oekraïne niet tekent. De bij rechts Nederland meest favoriete PvdA'er gaat vanmiddag tekst en uitleg geven over zijn beslissing. Om het dicht bij het volk te houden doet hij dat op de Albert Cuyp in Amsterdam.

Of hij zijn definitieve vertrek bij de PvdA aankondigt is niet duidelijk. Ook is nog niet bekend wat hij eventueel daarna zou kunnen doen. Mocht hij er daadwerkelijk nu al uitstappen heeft het huidige kabinet geen meerderheid meer in de Tweede Kamer.

Wel is duidelijk dat de lijsttrekkersverkiezing maar tussen twee personen gaat. Asscher en Samsom zullen de enigen zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.