Mondkapjesstichting Sywert verwijdert beloftes transparantie: 'Audit beloofd, hoezo?'

Mondkapjesstichting Sywert verwijdert beloftes transparantie: 'Audit beloofd, hoezo?' 

12 oktober 2021 - 10:40

Och, och, och, Sywertje toch... Zijn stichting Hulptroepen Alliantie (u weet wel, die van de beruchte mondkapjesdeal) had nog niet zo lang geleden beloofd dat er een audit van een onafhankelijke accountant zou komen 'in het kader van transparantie'.

Want ja, de stichting zegt dan wel als non-profitorganisatie te opereren zonder winstoogmerk, maar de drie founding fathers (Sywert, de huidige voorzitter Damme en - voorheen - ene Van Gestel) waren eventjes vergeten dat ze toch ruim 28 miljoen euro in hun zakken hadden gestoken.

En wat blijkt? Wat een verrassing: de beloftes over financiële transparantie en verantwoording zijn inmiddels verwijdert. Sterker nog, als De Volkskrant navraag doet laat het selectieve geheugen van de voorzitter hem eventjes in de steek:

"Als de Volkskrant navraag doet over de beloofde audit, reageert voorzitter Damme met een tegenvraag: ‘Waar is een ‘onafhankelijke audit’ beloofd? Zou je mij dit kunnen toesturen?’ Als hij een afbeelding krijgt van de oude belofte op zijn site wil hij niet meer reageren. Damme zegt geen vertrouwen te hebben in de journalistiek van de Volkskrant en wil ook niet zeggen of er nu een accountant is en of er nog een onafhankelijke audit komt."

Ook heel toevallig: Sywertje zelf heeft zijn Twitter-berichten omtrent financiële transpartantie óók verwijdert. Gelukkig hebben zijn mede-twitteraars geen last van een selectief geheugen:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml