Montebourg, nieuwe presidentskandidaat van Frankrijk
Buitenland

Montebourg, nieuwe presidentskandidaat van Frankrijk.

Arnaud Montebourg, de Franse oud-minister van Economische Zaken, heeft het gehad met de huidige president François Hollande. Hij stelt zichzelf verkiesbaar als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in mei 2017 en wil de economie van Frankrijk weer de hoogte in krijgen. 

Montebourg werd in 2012 aangesteld als minister van Industriële Vernieuwing en in 2014 werd hij minister van Economische Zaken, Industrie en Digitalisering. In datzelfde jaar verloor hij die post toen premier Manuel Valls een nieuwe regering vormde en Montebourg kritiek had op Hollande.

'Hollande, doe geen moeite'

Het is nog niet bekend of Montebourg zich kandidaat stelt voor de Socialistische Partij of dat hij als onafhankelijke kandidaat aan de verkiezingen wil meedoen, meldt NU.nl. Hij stak de draak met Hollande door te zeggen dat hij maar niet mee moest doen aan de verkiezingen, aangezien de huidige president het op dit moment erg slecht doet in de peilingen. "Net als een meerderheid van de Fransen, vind ik dat het onmogelijk is om de huidige president te steunen. Ik stel mij verkiesbaar voor het presidentschap", riep de econoom. 

Weg met de nieuwe belastingverhogingen

Hoe Montebourg de Franse economie weer op het rechte pad wil krijgen? Hij is van plan onder meer de nieuwe belastingverhogingen terug te draaien en wil aansturen op een herstructurering van de Europese Unie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →