'Mooi Amsterdam laat inwoners graag radicaliseren'
Binnenland

'Mooi Amsterdam laat inwoners graag radicaliseren'.

De gemeente Amsterdam werd weken voordat de 29-jarige verwarde knuppelSyriër Saleh A. vorig jaar alle ruiten van het joodse restaurant HaCarmel liet vervangen al gewaarschuwd voor hem. 

Wat er met die informatie gedaan is? Laten we de vraag stellen wat u van een gemeente als Amsterdiggiedam verwacht? U heeft geen verwachtingen? Heeft de gemeente daar toch mooi aan voldaan door niets met de informatie te doen.

Want Salaatje kreeg geen plekje in het warme bad dat de aanpak voor geradicaliseerde moslims heet, hij kreeg een doorverwijzing naar de geestelijke gezondsheidszorg. Pas na zijn daden mocht hij alsnog naar de radicaliseringsaanpak.

De advocaat van HaCarmel, Herman Loonstein, toont zich verre van verbaasd over de handelswijze van de hoofdstad. "Deze informatie is opzettelijk achtergehouden. Een andere conclusie is er niet te trekken. Dan vraag je je af: hoeveel van dit soort mensen lopen er nog meer rond. Het is een angstige ontwikkeling. En onderstreept dat het bij de gemeente Amsterdam erg fout zit", aldus de raadsman.

Alle artikelen geladen. Overzicht →