Mooi: Anti drugspartij-lid smokkelt zelf drugs
Buitenland

Mooi: Anti drugspartij-lid smokkelt zelf drugs.

In België heeft men onthutst gereageerd op de arrestatie van de 41-jarige Belgische politicus Rediart Cankja (CD&V). De Albanees werd dit weekend in Frankrijk aangehouden wegens het smokkelen van drie kilo heroïne. 

Cankja was met de Kosovaar Shpresa S. op weg naar Zwitserland toen ze in een politiecontrole liepen. In een verborgen compartiment werden de drugs vervolgens aangetroffen.

De Belgische Albanees stond op de 41e plek op de lijst van de CD&V en is bovendien tiende op de districtslijst van Ekeren, een Belgische plaats bij Antwerpen. Daarnaast was hij tolk bij de politie, een functie waar natuurlijk vraagtekens gezet bij kunnen worden.

"Ik wil helder en duidelijk zijn. Deze man hoort bij ons niet thuis”, reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op het de Belgische Radio 1. "De zaken waar hij nu mee in verband worden gebracht, staan haaks op onze ambitie om een verbindend verhaal te brengen. We gaan als partij voor geborgenheid, een veilig gevoel, en blijven daar in Antwerpen ook werk van maken."

Alle artikelen geladen. Overzicht →