'Moordenaar Reduan perfect in beeld'
Binnenland

'Moordenaar Reduan perfect in beeld'.

Kijk, dat is nog eens goed nieuws! De moordenaar van Reduan Bakkali, de broer van de kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia, is volgen de politie haarscherp in beeld gebracht.

De moordenaar had een sollicitatiegesprek op hetzelfde kantoor als waar Reduan werkt. Dat gesprek is van minuut tot minuut gefilmd en de beelden zijn in handen van de politie, meldt De Telegraaf.

En dat is fijn, want dan hoeft het allemaal niet zo lang meer te duren voordat de politie hem in de boeien kan slaan. Snel die beelden verspreiden en dan is er vast wel iemand in dit land die deze man herkent. Kleine beloning meegeven voor de gouden tip, zo geregeld toch?  

Iedereen heeft recht op privacy

Helaas kennen we in Nederland ook nog zoiets als privacy, waar u overigens zelf laks mee omgaat maar waar ook koelbloedige moordenaars recht op schijnen te hebben. Volgens de regels moeten eerst alle andere opsporingsmethoden uitgeput worden voordat het volk ingeschakeld mag worden door middel van het publiceren van beeldmateriaal.

Toch zijn er ook mensen binnen de politie en het openbaar ministerie die vinden dat in dit geval hier nu best een uitzondering op gemaakt mag worden. Er is is dan ook tot op hoog niveau overleg gaande wanneer het beeldmateriaal naar buiten gebracht mag worden. Mogelijk zal dit vandaag al gebeuren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →