'Moordenaar vlogger Parsa = vriendelijke knul'
Binnenland

'Moordenaar vlogger Parsa = vriendelijke knul'.

Aan het leven van Parsa Maboud uit Zoetermeer kwam in mei vorig jaar abrupt een einde. Tijdens een barbecue in Rotterdam-Ommoord werd de vlogger, bekend van 'Fuck die chimies', doodgeschoten.

Volgens de advocaat van hoofdverdachte Sidar D. handelde zijn cliƫnt uit zelfverdediging. Maboud zou het leven van D. lange tijd bedreigd hebben, waardoor hij geen andere uitweg meer zag dan een wapen aanschaffen en te gaan... praten.

Want dat doe je wanneer je een wapen aanschaft. Dan ga je praten. Justitie gelooft niets van de woorden van de advocaat, die ook van mening is dat D. "een hele rustige en vriendelijke gozer is."

Justitie baseert zich mede op haar oordeel door getuigenverklaringen, die meldden dat er die dag een man vol adrenaline achter bosjes rondscharrelde, met capuchon en pet op en handschoenen aan. En dat terwijl het kwik de 24 graden aantikte.

Toen hij op de plaats delict arriveerde voor een goed gesprek, zag hij dat er wapens getrokken werden. Daarop besloot D. meerdere salvo's op Parsa af te vuren.

Een 24-jarige kompaan van Sidar D. zat ten tijde van de liquidatie in de auto af te wachten. Hij heeft naar eigen zeggen geen rol in de schietpartij en wil naar huis. Justitie beslist op korte termijn of beide mannen een proces in vrijheid mogen afwachten.

Wij hebben overigens beeldmateriaal gevonden van Parsa Maboud. Het lijkt er niet op dat het erg goed met hem ging.

Alle artikelen geladen. Overzicht →