Moordende mamma mag kind houden
Raar

Moordende mamma mag kind houden.

Een 32-jarige Poolse vrouw mag haar driejarige dochtertje houden. Dit ondanks de informatie dat de vrouw voortvluchtig is en dat vriendlief hun baby vermoordde.

Leuk stel

De Poolse vluchtte in 2012 vanuit haar vaderland naar Engeland, waarmee ze de regels van haar proeftijd schond. Ze was voorwaardelijk vrijgelaten nadat ze negen jaar had uitgezeten van een twaalfjarige gevangenisstraf voor moord. Op haar zeventiende had ze, onder invloed van meth en alcohol, een man doodgestoken.

In Engeland beviel de vrouw van een jongetje, genaamd R. Soort zoekt blijkbaar soort, want de vriend van de vrouw vermoordde hun baby toen het jongetje slechts zes maanden oud was. De vader had het jochie zo hard door elkaar geschud dat hij aan hersenschade overleed, aldus The Daily Mail.

Onschuldig?

Waar de vrouw lange tijd onder de radar wist te blijven, staat ze nu op het punt uitgeleverd te worden aan Polen. De vader van R. is veroordeeld voor moord, maar volgens de rechter is er wat betreft de vrouw "geen enkel bewijs voor enige betrokkenheid bij de verwondingen van R." Daarom oordeelde de rechter dat het andere kind van de vrouw, een driejarig meisje, gewoon bij haar mag blijven wonen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →