Upd: 'Verwarde' 37-jarige Maastrichtse Syriër opgepakt 

15 december 2017 - 12:47

Oké. Even tijd voor serieuze zaken nu. Maastricht was gisterenavond het epicentrum van een reeks gewelddadige delicten waarbij twee doden vielen.

De avond begon in de wijk Malpertuis, aan de Botsaartstraat waar een vader van een gezin uit Syrië woont.

Hij zou ruzie hebben gehad in de lokale moskee met een groep Syrische jongeren. Nadat de man terug naar huis was gegaan zocht de groep hem op en werd hij neergestoken. Vervolgens is de groep naar de Joseph Postnesstraat getrokken waar de moeder van het gezin met haar dochter woont.

De keel van de moeder werd doorgesneden en de overbuurman, die alles heeft zien gebeuren, werd het volgende slachtoffer. Hij sprong op de dader, mepte hem met een moersleutel, maar raakte vervolgens zelf ook gewond toen hij in zijn hoofd werd gestoken. Dat was nog niet alles: ook viel er nog een derde gewonde te betreuren.

Kortom, een heftige avond in Maastricht dus. In de moskee trof de politie later door gewonde verdachte aan. Hij is aangehouden, meldt De Telegraaf.

De politie, Mark Rutte en de Burgemeester benadrukten dat dit alles geen terrorisme is, maar wat dan wel het motief is moet nog worden onderzocht. Kunnen wij weer rustig slapen!

Update 12:38 uur: De verdachte is een 37-jarige Maastrichtenaar uit Syrië. Volgens minister van Justitie Grapperhaus gewoon weer een incidentje. De man is enkel heel verward.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie