Morgen boerkinidag in Scheveningen!
Binnenland

Morgen boerkinidag in Scheveningen!.

Heeft u morgen nog niets te doen en voelt u de behoefte om uw lichaam te bedekken in verhullende kledij tijdens deze hittegolf om daarmee moslima's een hart onder de riem te steken? Dan is het morgen feest, want dan is het boerkinidag op het Scheveningse strand!

Het idee kwam van de Tilburgse Farida Yahyaoui, die op Facebook mensen uitnodigt voor "een bedekt dagje beachfun". Daarmee wil de dame haar verbazing uiten over het boerkiniverbod in Frankrijk en het nieuws dat een dame haar kledij moest uittrekken op het strand van Nice.

Het boerkiniverbod is inmiddels alweer in de ban gedaan in het Franse plaatsje Villeneuve-Loubet, maar ondanks dat vinden nog flink wat mensen het nodig om "te laten zien dat de ontwikkelingen in Frankrijk NIET op onze steun kunnen rekenen", schrijft Yahyaoui op het sociale medium. 

Voor u nu naar de stad rent om een boerkini te kopen, nog even dit: "Uit sommige reacties meen ik af te leiden dat mensen denken in boerkini te moeten komen. Voor zover dingen überhaupt moeten, is dat niet zo. Het verzoek is enkel om bedekt te komen, zodat we als groep uniformiteit uitstralen", zegt de Tilburgse volgens de NOS

Alle artikelen geladen. Overzicht →