Morgen OV-chaos door busstaking
Binnenland

Morgen OV-chaos door busstaking.

Wie normaliter met het openbaar vervoer naar zijn of haar werk gaat, kan morgen totale chaos verwachten. In heel Nederland staken buschauffeurs omdat zij boos zijn over hoge werkdruk, het gebrek aan scholing en de vergrijzing binnen de bedrijven waar zij arbeid verrichten.

Zowel reizigersvereniging Rover als OV-bedrijven vinden de staking lariekoek, bovendien gaat dit ten koste van de reiziger die helemaal geen onderdeel is van de onvrede van het personeel.

De NS voorziet geen problemen met extra reizigers (dan weet u dus dat het finaal uit de klauwen gaat lopen). Er komen vooralsnog geen extra treinen omdat het voor veel mensen nog vakantie is. Mocht er onverhoopt alsnog een chaos op de perrons worden geconstateerd, wil men extra treinen wel overwegen (die komen dan uuuuuuren later).

Voordeel van de busstaking: neem de (OV)fiets. Zo kunt u die tijdens de afgelopen periode extra aangekomen kilootjes er weer langzaam aftrappen. Heeft dan weer als gevolg dat u zich niet als een worstje in een veel te strakke broek hoeft te proppen. Carpoolen is trouwens ook een optie. Of gewoon ziekmelden, vergt maar één telefoontje en levert een lekker Netflix-dagje op.

Alle artikelen geladen. Overzicht →