'Moskee-infiltrant' op anti-discriminatiepost politie, moslims woest

'Moskee-infiltrant' op anti-discriminatiepost politie, moslims woest 

01 juni 2023 - 12:25

Najib Tuzani, tot voor kort directeur van het onderzoeksbureau NTA, waagde het om allerlei mensen te laten 'infiltreren' bij moskeeën (dit deed hij omdat gemeenten wilden weten in hoeverre extremistische gedachten leefden onder de gelovigen, wat op zich best logisch is). Deze man gaat nu bij de politie aan de slag met de aanpak van racisme, discriminatie en uitsluiting. Moskeebestuurders zijn dus boos.

Want ja, hoe haalde deze man het in zijn hoofd om extremisme in moskeeën te onderzoeken? "Geen gelovige kan nog uitsluiten dat de persoon die naast haar of hem aan het bidden is, een infiltrant is. Daarmee is er wantrouwen gezaaid binnen de moskeeën met de kwalijke gevolgen van dien", aldus Abdelsadek Maas van de Haagse moskeekoepelorganisatie SIOHR.

En deze Tuzani gaat nu dus aan de slag met de aanpak van racisme, discriminatie en uitsluiting. Voor moslims is het in elk geval op voorhand onmogelijk dat hij de politieorganisatie veiliger en inclusiever maakt. Volgens de politie is juist gekozen voor Tuzani vanwege zijn kennis van de politie-organisatie en ervaring op het gebied van diversiteit en inclusie, maar dat maakt niet uit natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml