Moskeeën niet aanwezig bij Aboutaleb-overleg
Binnenland

Moskeeën niet aanwezig bij Aboutaleb-overleg.

Twee grote Turkse moskeeën hebben gisteren verstek laten gaan bij het gesprek dat burgemeester Ahmed Aboutaleb had met verschillende Turkse organisaties over de spanningen tussen Turkse Rotterdammers. Aboutaleb vindt dat "buitengewoon jammer".

Volgens Aboutaleb zijn de organisaties niet op komen dagen omdat ze met een deel van de andere gesprekspartners niet om tafel willen zitten, weet RTV Rijnmond. Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN) en Islamitische Stichting Nederland (ISN) zijn de afhakende organisaties.

Het gesprek met tien andere organisaties ging wel door. Onder hen zaten ook aanhangers van Gülen. Vooral aanhangers van Gülen kregen het de afgelopen dagen te verduren omdat Erdogan er zeker van is dat Gülen achter de mislukte couppoging zit van afgelopen vrijdag.

Aboutaleb wil nu met de weigerende organisaties aparte gesprekken voeren, omdat volgens hem geen ruimte is in Rotterdam voor bedreigingen en het molesteren van mensen. Hij vindt het ook jammer dat de organisaties niet op zijn komen dagen, omdat hij jarenlang een goede band heeft opgebouwd met de organisaties.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →