Moskeeën steunen Aboutaleb, Wilders niet 

10 januari 2018 - 14:30

Weet u het nog? De salafisme- en jihaduitspraken van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb bij het radioprogramma Dit is de Dag?

Abou verklaarde in de uitzending rond de kerst dat vrijwel elke moslim er veel aan gelegen is zoveel mogelijk op Mohammed te lijken, het praktiseren van salafisme dus. De burgervader stelde eveneens zich 'in de kern' geen zorgen te maken over de uitwerkingen van het salafisme.

Om het nog mooier te maken vergeleek Aboutaleb zichzelf met een jihadist omdat hij elke dag om 07.00 uur uit zijn bed rolt om het goede te doen voor een stad in Nederland. Dan weet u dat, ieder werkend persoon is dus een beetje een jihadist.

De opmerkelijke uitspraken kwamen hem op felle kritiek van Leefbaar Rotterdam te staan, dat hem morgen in een debat scherp aan de tand wil voelen.

Maar wat kan Aboutaleb nog gebeuren? Vandaag werd bekend dat twaalf islamitische gebedshuizen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag geen probleem hebben met wat hij gezegd heeft. Hij heeft het volgens de gebedshuizen-woordvoerders prima uitgelegd.

Het zou ook wat zijn hoor, stelt u zich eens voor dat zij het niet met hem eens waren geweest? Ja wat dan? Dan niks. Dat zou in het ergste geval kunnen leiden tot boze toespraken van imams, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd.

Eind goed, al goed. Volgens een schriftelijke verklaring scharen moskeeën zich pal achter broeder Ahmed. En omdat bezoekers de imam van dienst vaak op een voetstuk plaatsen en slaafs doen wat hij vertelt, kan hij vermoedelijk ook rekenen op hun steun.

In de brief staat trouwens dat men salafisme vaak uit angst, onwetendheid en negativisme onterecht verward met extremisme en gewelddadigheid.

Maar even hoor, is die toevoeging niet compleet overbodig en op niets gebaseerd? Iedereen weet toch allang dat de religie van de vrede in werkelijke elke mogelijke vorm slechts vrede predikt? Zo is er liefde en begrip voor homoseksuelen, is er groot respect voor vrouwen en leeft men wereldwijd in grote harmonie samen met andere religies. Vreedzaam kan toch niet geassocieerd worden met geweld? Juist, dat dachten wij ook.

Geert Wilders is geen fan van Ahmed Aboutaleb en al helemaal niet van moskeeën, zo laat hij Nederland weten in onderstaande tweet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie