'Moskeeganger kreeg onterecht verbod'
Binnenland

'Moskeeganger kreeg onterecht verbod'.

De man die vorig jaar ondanks dat hij een moskeeverbod had toch naar de Al Houda-moskee in Geleen ging om Allah te aanbidden, wordt als het aan de officier van justitie ligt niet vervolgd voor het overtreden van dat verbod.

Volgens 1Limburg is er binnen de desbetreffende moskee een strijd gaande tussen radicale en gematigde moslims. Tijdens een vergadering over de te volgen koers liep het compleet uit de hand. Op het moment dat 'de verdachte' de microfoon vroeg, werd door de imam een fatwa uitgesproken: "Wie de gemeenschap verlaat, moet geëxecuteerd worden."

Twee dagen na de bewuste vergadering kreeg de man een tijdelijk verbod, omdat hij volgens het bestuur van de moskee voor verdeeldheid zou zorgen. De banneling trok zich echter geen moer aan van het verbod en stapte toch het gebedshuis binnen, hetgeen hem na alarmering van de politie een permanent verbod opleverde. Officier van justitie Wil Peute stelt nu dat de man slachtoffer is van een moskeebestuur dat kennelijk moeite heeft met de meer democratische inslag van een deel van de groep. Over twee weken volgt de uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →