Moslim-acteur viert kerst, moslims woest

Moslim-acteur viert kerst, moslims woest 

11 december 2018 - 13:58

Tolerantie, liefde, begrip. Allemaal kernbegrippen die te maken hebben met de vredesreligie die de naam islam draagt. Daar is acteur Nasrdin Dchar recent gelukkig ook achtergekomen, nadat hij op Instagram een foto postte van zichzelf met een kerstboom.

Dchar heeft naar eigen zeggen altijd van het feest gehouden, maar kreeg te maken met ouders die dat anders zagen. Kerst past niet bij islam en is het feest van de vijand (lees: christenen). Het kwam er op neer dat de arme Nasrdin zijn op school gemaakte kerstcreatie altijd bij buren moest afgeven.

Nu is hij wat ouder en gelukkig in de positie zelf te bepalen wat hij doet en laat. Althans, dat zou u denken. Want dan houdt u geen rekening met de sociale controle van boze Instagrammoslims.

De kerstboomfoto veroorzaakte veel ophef onder geloofsgenoten. "Blijkbaar heb ik in de ogen van veel mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen. Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en om mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes."

Welkom in Nederland. En een fijne kerst.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie