Moslim niet welkom in christelijke kringloopwinkel
Binnenland

Moslim niet welkom in christelijke kringloopwinkel.

Een op een stageplek azende moslima heeft nul op haar rekest gekregen toen zij een aanvraag deed voor een maatschappelijk stage bij de christelijke kringloopwinkel Hart voor Noord in Zwijndrecht.

Daar is de moeder van de moslima, Monica Bekker, achtergekomen. Vrouw en dochter bezochten de winkel in het verleden veelvuldig, maar dan gewoon als klant. Meer zit er helaas ook niet in, aangezien het bestuur van de organisatie van mening is dat de islam niet fungeert in een christelijke winkel.

Bekker is hevig verontwaardigd. "We hebben dezelfde normen en waarden. Mijn dochter heeft op een Protestantse basisschool gezeten, dat was geen enkel probleem. Waar hebben we het over? over twintig uurtjes vrijwilligerswerk, meer niet."

Kringloopwinkel mag moslim-werknemers weigeren

Het bestuur ziet dat toch echt anders. En volgens anti­discriminatiebureau Radar staat de kringloopwinkel volledig in haar recht. Christelijke organisaties mogen namelijk van hun medewerkers verlangen dat ze christelijk zijn, zo lang de organisatie maar duidelijk is over haar karakter en geen onderscheid maakt.

Radar-woordvoerder Ismail Emekli herinnert aan een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens, waarin het Leger des Heils gelijk kreeg. Die instelling had geweigerd een ongelovige aan te nemen als salarisadministrateur.

Alle artikelen geladen. Overzicht →