Moslim-slachtoffer: SteekSyriër = terrorist
Buitenland

Moslim-slachtoffer: SteekSyriër = terrorist.

Eindelijk eens iemand die zegt waar het op staat: één van de slachtoffers van Syriër Malek F. is woest over het feit dat deze persoon wordt afgeschilderd als een verwarde man, terwijl het wat hem betreft zo klaar als een klontje is dat het terrorisme was.

Het 21-jarige (anonieme) slachtoffer uit Zoetermeer was op Bevrijdingsdag nietsvermoedend wat aan het drinken in de buurt van de Haagse Hogeschool toen Malek vanuit het niets om zich heen begon te steken. Hij moest dat bekopen met flinke verwondingen en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het wel.

De Zoetermeerder is nog steeds woedend, zegt zijn advocaat Cem Polat. Boos op de ggz-instelling Parnassia die hem liet lopen, maar ook dat hij wordt weggezet als een verwarde man. "De verdachte riep Allahu akbar terwijl hij op willekeurige mensen instak en toen de politie hem neerschoot. Alleen al dat soort leuzen vormen op zijn zachtst gezegd een aanwijzing voor terrorisme."

"Het zit hem erg dwars dat de verdachte misbruik maakte van de islam en van woorden die in het dagelijks leven voor elke moslim zo belangrijk zijn", aldus zijn advocaat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →