Moslimdating mondt uit in wurgmoord
Buitenland

Moslimdating mondt uit in wurgmoord.

De Britse rechter heeft vandaag een miljonair uit de stad New York tot minstens zeventien jaren cel veroordeeld wegens het vermoorden van een Britse vrouw in Londen. Jaloezie en bezitterigheid zouden de 45-jarige Sammy Almahri tot het misdrijf hebben gedreven. Toen Nadine Aburas (28) hem niet wilde huwen, wurgde hij haar in een hotelkamer.

Aburas' lijk werd op nieuwjaarsnacht ontdekt door hotelmedewerkers. Almahri was hem toen al gepeerd richting Qatar om van daaruit te reizen naar Tanzania, waar de autoriteiten de vluchteling in de bontkraag wisten te vatten. In eerste instantie ontkende Almahri de moord en zei gedreven te zijn geweest door "de stem van God", doch later bekende hij het misdrijf.

De twee hadden elkaar ontmoet via MuslimMatch.com, een datingsite voor islamieten. Tijdens een twee jaar durende relatie raakte de miljonair "geobsedeerd" door Aburas en overlaadde haar met cadeaus en geld, schrijft The Mail Online.

Na een ontmoeting keerde de Britse vrouw echter gewond terug en begon zij andere mannen te daten. Dit dreef Almahri tot waanzin. Hij waarschuwde zijn ex dat ze "naar de Hel" zou gaan en noemde haar "een hoer". Ook contacteerde de Amerikaanse moslim een broer van de vrouw op Facebook en dreigde hem naaktfoto's van zijn zus te zenden.

Na de moord waste Almahri het lichaam van Aburas en schreef namens haar een zelfmoordbriefje. Voordat de rijkaard de vrouw wurgde, dronk hij een fles gin en leegde hij diverse glazen tequila.

Alle artikelen geladen. Overzicht →