Moslimhaat in GB: 'punish a muslim day' 

14 maart 2018 - 11:01

Vrede zij met u, iedereen. Groot-Brittannië gaat momenteel gebukt onder ernstige bedreigingen aan moslim-leden van Labourpartij, vier van hen ontvingen recentelijk een 'verdacht' pakketje. Bij drie van die pakjes was een brief bijgevoegd, waarin werd opgeroepen tot geweld jegens moslims.

Specifieker: op 3 april is het volgens de briefschrijver 'punish a muslim day'. Men kan punten bij elkaar schrapen door moslims uit te schelden, hoofddoeken van vrouwen af te trekken en zelfs zuur in het gezicht van een moslim te gooien.

Zoals u allen wellicht weet, beschikt Londen sinds 2016 over een burgemeester die moslim is, de 47-jarige Sadiq Khan. Ook hij ontvangt bedreigingen bij schering en inslag. Op Twitter postte hij eergisteren een video, waarin hij enkele bedreigingen aan zijn adres met de kijker deelt.

Omdat bovenstaande twee zaken alle perken te buiten gaan, is er inmiddels een tegenactie op touw gezet. Het initiatief draagt de naam 'love a muslim day' en hanteert hetzelfde puntensysteem, maar dan op een mooie manier. Zo kunnen Britten blijkbaar punten verdienen wanneer zij glimlachen naar een moslim of een kopje koffie met cake te kopen voor een moslim.

Rest ons nog te melden dat het met Europa compleet de verkeerde kant opgaat. Maar da's niets nieuws onder de zon.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie