Moslims boos, want crematorium op 'hun' begraafplaats
Binnenland

Moslims boos, want crematorium op 'hun' begraafplaats.

De Stichting Islamitisch Begrafeniswezen is woest vanwege aankondiging van de bouw van een crematorium bij een begraafplaats in het pittoreske Nuenen, waar ook islamitische graven liggen. Cremeren is namelijk haram.

Het zit zo: de begraafplaats Oude Landen in Nuenen is een openbare begraafplaats en dus is dit de enige plek waar moslims zonder schuldgevoel afscheid van hun dierbaren kunnen nemen omdat ze garantie hebben dat de graven niet geruimd zullen worden.

Bovendien, stelt u zich eens voor dat zij op een christelijke begraafplaats iemand zouden moeten begraven, dat kan natuurlijk niet. Daarom zijn op deze begraafplaats ruim 600 graven gereserveerd voor de lokale islamitische gemeenschap.

Nu op Oude Landen een crematorium zal verrijzen, stuit dit tegen de borst van de moslims. "Begraven en cremeren vertegenwoordigen twee totaal verschillende opvattingen over de dood en afscheid. We kunnen het aan onze achterban niet verkopen dat op een paar meter afstand mensen worden gecremeerd", aldus de voorzitter van de stichting tegen het Eindhovens Dagblad.

Overleden personen cremeren doen wij Nederlanders maar ergens anders, daar zijn voldoende plekken voor. Daarnaast was de Islamitische stichting niet gevraagd om toestemming, ook dat is een schande. Vandaar dat de lokale wethouder Joep Pernot op het matje mag komen. We zijn benieuwd of deze man zal bezwijken onder de druk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →