'Moslims die bekeren tot christendom vaak bedreigd'
Binnenland

'Moslims die bekeren tot christendom vaak bedreigd'.

Christenen en westerlingen in het algemeen die zich bekeren tot de islam, het komt weleens voor en die mensen worden dan soms maar raar aangekeken. Andersom gebeurt blijkbaar ook: maar volgens een dominee uit Amsterdam hebben die (ex-)moslims vervolgens helemáál geen leven meer.

Volgens dominee Joël Boertjens worden moslims die een andere god verkiezen boven de god die hun directe sociale omgeving prefereert mishandeld en bedreigd, dit komt dagelijks voor en hij wil dan ook dat de burgemeester hier wat aan gaat doen, tekent AT5 uit zijn mond op.

Boertjens zegt verschillende redenen te zien voor de felle reacties. Zo zegt de koran allereerst dat het ECHT niet kan als mensen de islam de rug toe keren. Daarnaast maakt zo'n 'overloper' ook nog eens de hele familie belachelijk.

Probleem in dit alles: de slachtoffers durven vaak geen aangifte te doen uit angst voor erger. Bovendien weten zij ook dat onze politie niet altijd zijn klauwen uit wil kan steken (want bewijs maar dat... enzovoorts). 

Afijn, Boertjens roept Halsema op om zich voor deze bekeerlingen in te zetten. Speciaal daarom komt de burgermoeder half november bij hem op de thee om zijn verhaal aan te horen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →