Ophef om 'alleen christenen welkom in kerststal'
Binnenland

Ophef om 'alleen christenen welkom in kerststal'.

De organisatie Kerst Event Zwolle, dat elk jaar de 'grootste levende kerststal van Nederland' organiseert, wil alleen maar christenen hebben in de rol van acteur of figurant bij het evenement. En ja, met zo'n statement jaag je natuurlijk andersdenkenden direct de slachtofferrol in.

Op de website van het evenement stond dat liefhebbers voor de figurantenrol zich alleen kunnen opgeven als ze "de christelijke visie ondersteunen of willen ondersteunen". Op zich wel logisch, nietwaar?

Maar direct is er paniek. De Stentor bijvoorbeeld, die aan stippelt dat dit dus betekent dat moslims niet welkom zijn. Wat weliswaar klopt, maar zij zijn uiteraard niet de enigen. 

Ook PvdA-gemeenteraadslid Zerin Arslan voelt zich als 'liberale islamist' zijnde gepasseerd: "Ik ken het christelijke geloof heel goed, misschien wel beter dan menigeen die behoort tot het christendom. Toch bijzonder dat je dan niet mee kan spelen in de kerststal.”

Overigens geeft mede-organisator Cees Scholten tegenover de omroep aan dat moslims best welkom zijn. Als vrijwilliger voor bijvoorbeeld het opbouwen van het evenement en ook het inschenken van koffie en thee in de kerk is geen enkel probleem. Ziet u nou wel?

Alle artikelen geladen. Overzicht →