Moslims: Priestermoordenaar, fuck je graf
Buitenland

Moslims: Priestermoordenaar, fuck je graf.

Adel Kermiche, de 19-jarige islamiet die dinsdag in het Franse Normandië werd afgeknald nadat hij samen met een trawant priester Jacques Hamel doodde, heeft zich met de slachtpartij bij zijn geloofsgenoten in de plaats Saint-Etienne-du-Vouvray niet heel populair gemaakt. 

Sterker nog, de lokale moslims weigeren zelfs om een begrafenisplechtigheid te organiseren voor de jongeman. De Normandische islamieten stellen dat Kermiche de islam heeft besmeurd met zijn laffe moord, zo bericht HLN op basis van Le Parisien.

"We gaan de islam niet bevlekken met deze man", aldus lokaal moslimleider en imam Mohammed Karabila. "We helpen dus niet bij de voorbereiding van het lichaam of bij de begrafenis."

Kermiche pleegde het misdrijf samen met leeftijdgenoot Abdel-Malik Petitjean. Hun aanval op de kerk resulteerde in een gijzeling. Daarbij raakte een van de gijzelaars zwaargewond. Kermiche en z'n terreurmattie werden vervolgens met politiekogels uit hun aardse lijden verlost. 

Uiteindelijk beslist de burgemeester van de plaats of het jihadistische lijk in zijn gemeente in de grond mag worden gepropt. Priester Hamel wordt dinsdag begraven in de stad Rouen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →