Moslims vluchten voor christenen

Moslims vluchten voor christenen 

24 februari 2014 - 22:57
Enkele honderden moslims zijn in de Centraal-Afrikaanse Republiek een katholieke kerk ingevlucht omdat ze bang waren vermoord te worden door christelijke milities.
De moslims vluchtten de kerk in nadat ongeveer zeventig van hen vermoord werden, zo schrijft Al Jazeera. Volgens ooggetuige Ibrahim Aboubakar (22) werden hij en zijn broer doelwit toen de christelijke Guen-militie hoorde dat ze Arabisch spraken: "Tientallen mensen werden samengebracht en moesten op hun buik gaan liggen. Vervolgens werden ze geëxecuteerd." De plaatselijke vredestroepen konden niet helpen omdat de benodigde toestemming er niet was. Maar volgens het hoofd van de Franse vredesmissie is er in het land geen sprake van etnische zuiveringen. Moslims zijn de afgelopen maanden regelmatig doelwit van aanvallen van christelijke milities als Guen. Deze milities worden anti-Balaka genoemd. Het land lijkt steeds verder af te glijden naar een grootschalige burgeroorlog.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie