Moslim(s) Zaandam met de dood bedreigd
Binnenland

Moslim(s) Zaandam met de dood bedreigd.

Waar gaat het toch heen met onze samenleving? Wat is er nog over van ons land, dat ooit een walhalla was voor iedereen. Waar men in het buitenland lyrisch over sprak? Waar tolerantie en perspectief de boventoon voerden?

Daar is helemaal niets meer van over. Nederland is langzaamaan veranderd in een afvoerputje. Als wij u dagelijks moeten informeren over het aantal autobranden, steekpartijen, doodsbedreigingen, overvallen, haatcomments en ga zo maar door, dan vraagt u zich af in welk toneelstuk u bent beland.

Natuurlijk zult u als argument aandragen dat er vroeger geen internet bestond, en u dus niet overal van op de hoogte werd gesteld. Dat is zeker zo, maar dat neemt niet weg dat Nederland allang niet meer is wat het ooit geweest is.

Eergisteren gebeurd in Zaandam: een gezin, vermoedelijk van islamitische komaf, ontvangt een regelrechte doodsbedreiging. Naast een met rode verf doordrenkte voordeur, regenpijp en raam, is er een brief met een hakenkruis op de deur geplakt.

Het schrijven bevat twee korte, maar zeer angstaanjagende zinnen. De eerste zin luidt: 'Kanker moslims sterf'. De tweede is van hetzelfde kansloze niveau: 'als jullie nog één keer de moskee bezoeken, gaan jullie eraan'.

Het doodsbange gezin, dat geen idee lijkt te hebben uit welke hoek de bedreigingen vandaan komen, heeft aangifte gedaan. Ook een Turkse buurvrouw zou de brief hebben ontvangen.

Nabeschouwing redactie: De rode verf op de gebruikte foto is niet de verf die in bovenstaand verhaal van toepassing is. Hiermee willen wij enkel de verantwoordelijke(n) dader(s) illustreren.

Voelt u zich nog thuis in Nederland?
Allang niet meer
Als ik de mogelijkheid heb, verhuis ik
'Vrij, sociaal en nationaal'
Ik voel me hier prima thuis
VVD be like: alles gaat hier uitstekend
Survey maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →