Moszkowicz aangehouden op verdenking van fraude
Binnenland

Moszkowicz aangehouden op verdenking van fraude.

Is het Bram? Is het David? Is het Max? Of is het toch Robert? U mag kiezen! Welke Moszkowicz is deze ker aangehouden op verdenking van ongure praktijken? We geven u een hint: het is Robert.

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen. Het nieuws is ondertussen al bevestigd door het Openbaar Ministerie. Robert, die net als zijn broers ooit advocaat was, is tegenwoordig belastingadviseur en jurist. Hij zou volgens het FIOD, dat nu onderzoek doet naar Robert, mogelijk fraude met omzetbelasting gepleegd hebben. Behalve de 63-jarige Moszkowicz is er ook een 70-jarige man aangehounde. "In belang van het onderzoek doen wij verder geen mededelingen", aldus het OM.

Robert is één van de vier zoons in de legendarische advocatenfamilie die de afgelopen jaren flink in diskrediet zijn geraakt. Ooit stond de naam Moszkowicz garant voor een gedegen verdediging in de rechtszaal, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. 

De nu aangehouden Robert was altijd 'het zwarte schaap' van de familie. Hij werd als eerste uit het ambt gezet nadat hij problemen had met verslavende middelen.

In 2012 werd Bram Moszkowicz door de Orde van Advocaten uit zijn ambt ontheven vanwege fraude. Zijn financiële bedrijfsvoering was niet op orde en hij had niet het benodigde aantal studiepunten gehaald. Sindsdien schnabbelt hij wel eens op televisie bij.

David Moszkowicz was tot voor kort wel nog advocaat, maar ook hij werd van het tableau geschrapt door de Orde van Advocaten. Hij verdedigde zowel een verdachte als de verdediging in een zaak, en dat mag niet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →