Mounir Samuel columnist voor PowNed

Mounir Samuel columnist voor PowNed 

07 februari 2019 - 10:00

Omroep PowNed verwelkomt opiniemaker Mounir Samuel als columnist voor PowNed.tv. In de rubriek “Punt uit” zal Samuel tweewekelijks zijn licht laten schijnen over hete hangijzers in de samenleving. Maatschappelijke kwesties die ons kleine polderlandje soms tot op het bot verdeelt. Daarmee geeft Samuel de aftrap van wat PowNed inluidt als een podium voor eigenzinnige millennials. 

Sinds de overgang naar de nieuwe website begin januari gooit PowNed haar online activiteiten over een andere boeg. Onderdeel van de nieuwe koers is een opinierubriek waarin de omroep ruimte wil geven aan een jong en kritisch geluid. Personen met lef, die net als PowNed geen confrontatie schuwen en een allergie hebben voor betutteling en macht. 

Daarom gooit Samuel tweewekelijks de knuppel in het hoenderhok, over alles wat hem persoonlijk is opgevallen of van dichtbij heeft geraakt. Van diversiteitsbeleid op universiteiten tot het Klimaatakkoord. Onderwerpen die niet zelden de nodige reuring veroorzaken en waar iedereen wel een mening over heeft. Samuel: "Ik wil generatiegenoten uitdagen om uit hun bubbel te stappen en met een andere bril op naar kwesties te kijken. Uiteraard met een lach, want een beetje satire in het debat is af en toe broodnodig. Ik kijk er ontzettend naar uit!"

In navolging van Mounir Samuel zullen de komende periode meer jonge gezichten hun entree maken. Soms absolute tegenpolen van elkaar, maar altijd met een dosis rebellie als gemene deler. De eerste column van Mounir Samuel voor PowNed.tv verschijnt aanstaande zaterdag. 

Over Mounir Samuel
Mounir Samuel (1989) is politicoloog, opiniemaker, auteur van tien boeken waaronder “God is groot: eten, bidden en beminnen met moslims” en is van Egyptisch-Nederlandse afkomst. Tijdens de 18-daagse volksopstand in Egypte begin 2011 maakte hij naam als Midden-Oostendeskundige en jongste opiniemaker van Nederland. Met zijn reisverhalen en reportages won hij vele nominaties en prijzen waaronder de Dick Scherpenzeelprijs Aanmoedigingsprijs voor grootste buitenland journalistiek talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Correspondent Prijs voor jonge correspondenten (2015). Op dit moment is zijn recente hervormingsfundamentalisten-reeks genomineerd voor de European Press Prize 2019. Samuel treedt veel op als spoken word en performance artiest. Zijn solovoorstelling “En toen schiep God Mounir” over de verbeten maatschappelijke identiteitenstrijd gaat op 28 maart in Amsterdam in premiere. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie