Mr. Probz: aanhouding is discriminatie
Binnenland

Mr. Probz: aanhouding is discriminatie.

Rapper en tevens singer-songwriter Mr. Probz is des duivels op de popo. Hij is namelijk voor "de zoveelste keer" zonder reden door de wetsdienders staande gehouden. En dat mag natuurlijk niet zomaar van meneer Probz.

Volgens de 32-jarige artiest zou zijn auto "te opvallend" geacht zijn door de politie. Toen de agenten Probz vroegen om netjes achter hen aan te rijden voor een controle, weigerde hij dat. De rapper zag namelijk helemaal geen reden om achter de agenten aan te rijden, zo weet de NOS. De agenten waren niet gediend van het gedrag van de artiest en namen hem mee naar het politiebureau. Daar moest zijn advocaat de rapper te hulp schieten om de "doodlopende discussie" en "pingpongwedstrijd" met oom agent te beëindigen.

Volgens Probz is het je reinste stereotypering. Ook zegt de rapper dat hij puur op basis van zijn huidskleur is aangehouden. Dat hij een dikke waggie heeft, wil volgens Probz nog niet zeggen dat de politie hem zomaar staande mag houden. De politie verklaart overigens dat het om een algemene verkeerscontrole ging, waarbij ook andere voertuigen naar de controleplek moesten meerijden.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →