Muil houden in Thailand 

27 juli 2017 - 15:59

In het land van de glimlach maakt u beter geen grappen over hun dooie koning. Ook al heet de man godbetert 'Bhumibol', wat op zichzelf gewoon al een hilarisch grappige naam is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders die naar Thailand op vakantie gaan van 25 tot en met 29 oktober, als de crematieplechtigheid van Koning Bhumibol op de rol staat. De koning is trouwens al maanden dood, dus het werd wel eens tijd voor een Bhumi-BBQ. [EINDREDACTIE: even langs legal voor publicatie, - red.]

Het ministerie: "Ga respectvol om met de gevoelens van de Thaise bevolking in deze periode. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het koningshuis. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het koningshuis. Dit wordt strikt gehandhaafd met zeer zware straffen tot gevolg."

Zelfs het 'liken' van een kwetsende Facebookpost kan al tot jaren celstraf leiden, in een Thaise gevangenis en die zijn - in tegenstelling tot onze hotels - bepaald geen grapje. Dus. Bent u of kent u een toerist in safespace Thailand: waffel houden. Lief zijn. En probeer niet te lachen als u de koddige naam 'Bhumibol' hoort.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie