Musk houdt woord, stapt op als topman Twitter

Musk houdt woord, stapt op als topman Twitter 

21 december 2022 - 10:16

Nou, het waren twee fantastische maanden... Naar aanleiding van de uitslag van zijn polletje of hij moet opstappen, heeft Elon Musk besloten om de handdoek in de ring te gooien. Tenminste, pas nadat hij iemand anders gevonden heeft "die gek genoeg is om dit werk te doen". 

Musk vroeg Twitter-gebruikers in een peiling onlangs of hij moest vertrekken als CEO bij Twitter, dat hij eind oktober voor 44 miljard dollar kocht. Een meerderheid van de mensen die de peiling invulde gaf aan dat de miljardair moest aftreden.

In de twee maanden dat hij de leiding had heeft hij het voor elkaar gekregen om er een complete chaos van te maken: zo ontsloeg hij meer dan de helft van het personeel, liet hij een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht hij ruzie met Apple en zag hij veel adverteerders zich voorlopig terugtrekken. 

Ook introduceerde hij een verbod op het plaatsen van links naar concurrerende diensten, om daar amper een dag later op terug te komen. Bij concurrent Mastodon hebben ze de afgelopen tijd ongetwijfeld een keertje de champagne ontkurkt: voor de overname van Twitter door Musk had het zo'n 400.000 actieve gebruikers, en dat is gegroeid naar 2,5 miljoen gebruikers.

Overigens blijft Musk als grootste aandeelhouder natuurlijk wel gewoon nog eigenaar van uw favoriete digitale kippenhok.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml