Noord-Korea klaar voor extra nucleaire test
Buitenland

Noord-Korea klaar voor extra nucleaire test.

Drie dagen na de vijfde nucleaire kernproef van Noord-Korea van afgelopen woensdag, geeft het Zuid-Koreaanse Ministerie van Defensie aan dat Noord-Korea zich aan het klaarmaken is voor een extra nucleaire test. 

Gisteren gaf Zuid-Korea al aan zich zorgen te maken en gaf aan een plan klaar te hebben voor het moment dat Noord-Korea toeslaat. De noordelijke stad Pyongyang "zal dan van de kaart worden geveegd".

Nucleaire testtunnel

Noord-Korea geeft aan dat de test aankomende vrijdag zal plaatsvinden. Het land zou erin geslaagd zijn een kernkop op een ballistische raket te implementeren. Hiermee zou Noord-Korea zijn rivalen ver vooruit zijn. Noord-Korea heeft een tunnel waarin de nucleaire test uitgevoerd kan worden, schrijft Reuters.

Grappig, die sancties

Sung Kim, Amerikaanse gezant speciaal voor Noord-Korea, zal vandaag naar het Zuid-Koreaanse Seoul afreizen. Hij zei dat de Verenigde Staten unilaterale sancties tegen Noord-Korea kunnen lanceren. Verdere sancties zijn "lachwekkend", reageert Noord-Korea. Het geïsoleerde land zweert er alsnog bij om zijn nucleaire macht te blijven versterken.

Meer lezen over Noord-Korea?
Alle artikelen geladen. Overzicht →