'N-K voert bouwvakkers crystal meth'
Raar

'N-K voert bouwvakkers crystal meth'.

Alleen in Noord-Korea: de grote boze leider van het geïsoleerde land schijnt bouwvakkers crystal meth door de strot te duwen zodat ze sneller kunnen bouwen. 

Er zou zoveel druk op de aannemers van een nieuw te bouwen wolkenkrabber in Pyongyang staan, dat de bouwbazen hun werkers methamfetamine voeren. De bouwvakkers hebben daardoor minder honger en meer energie, en kunnen dus langer doorwerken. Het nieuws zou door verschillende bronnen aan Radio Asia Free gemeld zijn, schrijft Inquirer.

'Slavenarbeid'

Volgens mensenrechtenorganisaties is dat regelrechte slavenarbeid. "Het wordt heel lastig om dit te verifiëren, maar als het bevestigd kan worden dan veroordelen we dit ten zeerste", zegt Phil Robertson, directeur van de Aziatische tak van Human Rights Watch. "Het echte probleem is hier slavenarbeid. Waarom niet betalen in plaats van drugs geven als ze snellere constructie willen?"

Volgens Robertson wil Noord-Korea de wolkenkrabber snel uit de grond stampen zodat de rest van de wereld kan zien wat een ontzettend ontwikkeld land Noord-Korea wel niet is. Methamfetamine werd in Noord-Korea in eerste instantie verkocht als medicijn en zou geproduceerd worden door de staat zelf. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →