Na twee jaar krijgen wij wappies gelijk

Na twee jaar krijgen wij wappies gelijk 

15 januari 2022 - 12:33

Na twee jaar krijgen wij wappies gelijk: qrona is niet meer dan een verkoudheidsvirus dat blijft en waar we mee moeten leren leven. Twee jaar ageren tegen idiote maatregelen die niet uit te leggen zijn behalve door Hugo en Mark, twee jaar wanhopen hoe het kan dat sheeple alles geloven wat er in Den Haag wordt uitgebraakt. Twee jaar wijzen op alles wat krom is en niet begrijpen waarom hardwerkende mensen kapot gemaakt moeten worden. Gekmakend. En de criminelen, vermomd als politici, houden ook na een wisseling van de wacht niet op met burgers tegen elkaar opzetten of kapotmaken.

Maar als ze zelfs bij de NPO op radio 1 de kant van de burgers gaan kiezen, zich gaan afvragen waar lockdowns toe dienen en het toch eindelijk wel erg vinden hoe ondernemers kapot gemaakt worden, moet het nieuwe elan wel reageren. En dus gaan de regels vanaf vandaag overboord: we kunnen winkelen (niet meer op afspraak), sportscholen gaan open (nu nog een campagne opstarten tegen obesitas) en we kunnen weer naar de kapper (dat kon natuurlijk al prima thuis maar goed). Alleen horeca-ondernemers en theaters moeten nog een stukje meer kapotgemaakt worden. Een beetje oorlog duurt vijf jaar dus we zijn, al het gelul over nieuw leiderschap ten spijt, nog niet van deze mishandeling af.

Het is een versoepeling die een blinde zag aankomen. Het nieuwe leiderschap heeft positieve PR nodig, moet daadkracht tonen en nieuw elan. Elan in de vorm van een Min Jus die burgerlijke ongehoorzaamheid toejuicht; kakelkip will be kakelkip. Elan in de vorm van een Min VWS die duidelijk maakt boven de partijen te staan: zijn sportschool is wél open, sommige mensen zijn nou eenmaal gelijker dan andere. Prachtig woord hoor, elan. Chiquer dan oude wijn in nieuwe zakken waarin de scheuren desalniettemin zichtbaar zijn.

De roep om de boel écht open te gooien groeit, waarbij mijn verbazing dat er toestemming voor gezocht wordt, na twee jaar nog steeds recht overeind staan. Gooi de boel dan open. Echt, DOE DAN. Eén café dat opengaat, wordt gesloten. Twee cafés die opengaan ook. Maar als alle cafés en restaurants opengaan, is het een feit. Hetzelfde geldt voor de winkeliers. Ja maar keronaaa?! Hou toch op met je kerona. Ziektes zijn van alle tijden, overlijdens ook. Ben je bang om ziek te worden, haal je een prik. Ben je kwetsbaar, doe je dat ook. Of blijf je thuis. Het recht om de maatschappij en anderen te gijzelen om een handjevol zieken, is niet alleen krankjorum maar ronduit misdadig.

Na twee jaar waanzinnigheid heeft deze idioterie niet anders gebracht dan depressieve jongeren, torenhoge schulden en wanhopige ondernemers. Na twee jaar waanzinnigheid is het tijd voor wederkerigheid: solidariteit richting die 98% van de samenleving die geen qrona heeft maar wél lijdt aan de gevolgen van het qronabeleid. In de hoop het volkstribunaal te ontlopen, is Hugo overgestapt naar een nieuw ministerie. Dat hij ook daar geen deuk in een pakje boter zal kunnen slaan, laat staan bakstenen tot huizen zal weten te stapelen, spreekt voor zich. Ja, noem ons wappies en volg vooral het woord van het nieuwe elan. De toekomst zal ons gelijk bewijzen.   

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.