Na Twente nu De Graafschap naar rechter
Sport

Na Twente nu De Graafschap naar rechter.

De Graafschap dreigt met een gang naar de rechter nu de beroepscommissie van de KNVB heeft besloten dat FC Twente toch in de Eredivisie mag blijven. Door deze beslissing is de club uit Doetinchem definitief gedegradeerd.

Technisch directeur Peter Hofstede spreekt van een vreemd besluit. “Wij hadden dit niet verwacht, ik denk niemand.” Hofstede sluit juridische stappen dan ook niet uit. "We gaan nu kijken hoe we verder moeten en gaan overleggen met onze jurist.”

De Graafschap, dat als zeventiende eindigde in de Eredivisie, verloor in de play-offs over twee wedstrijden van Go Ahead Eagles en zit daardoor sinds 22 mei in onzekerheid over volgend seizoen.

“Wij zijn 27 dagen lang gegijzeld. Er is een uitspraak geweest van de licentiecommissie, die later ook nog eens bekrachtigd is door de burgerrechter. Dan komt er vandaag een uitspraak van de beroepscommissie. En het verbaast mij zeer dat zij zeggen: de licentiecommissie heeft alles verkeerd gedaan,” aldus Hofstede, die stelt dat De Graafschap door alle onzekerheid nog geen nieuwe spelers heeft kunnen aantrekken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →