Na Twente ook Roda JC naar Eerste Divisie
Binnenland

Na Twente ook Roda JC naar Eerste Divisie.

Let's talk about Fußball: Die promotie/degradatie-playoffs waren gisteren weer f*cking spannend. Pakte voor Roda JC Kirchroa niet fijn uit, de Limburgers verloren gisteren in eigen huis met 1-2 van Almere City en degradeerden daardoor naar de Eerste Divisie.

Niet helemaal volgens de ambitieuze maar o zo onrealistische plannen van eigenaar Aleksei Korotaev. De Zwitsere Rus krakeelde vorig jaar februari nog met Roda JC de Champions League te willen halen. Het erge aan dit soort uitspraken is dat er dan vaak fans zijn die er nog in gaan geloven ook.

Sparta Rotterdam zag het degradatiespook ook aardig dichtbij komen. Na de eerdere 1-2 winst in en bij FC Dordrecht, stonden de Kasteelheren binnen een halfuur met 0-2 achter. In de tweede helft repareerde de ploeg van Dick Advocaat de stand om uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen. Voldoende voor een plekje in de finale, waar een dubbelde clash met FC Emmen wacht.

De andere finale gaat tussen De Graafschap (rekende af met Telster) en Almere City. Voor de Eerste Divisie betekent dit in ieder geval dat het komend seizoen met FC Twente, Roda JC, NEC, Cambuur Leeuwarden en Go Ahead Eagles een aantal leuke clubs in de gelederen heeft.

Alle artikelen geladen. Overzicht →