'Naai emmer in steeg': dispuut geschorst om 'mensonterende opdrachten'

'Naai emmer in steeg': dispuut geschorst om 'mensonterende opdrachten' 

04 september 2023 - 09:52

Weer een nieuw hoofdstuk in het verhaal van zich misdragende studenten. Dit keer gaat het om het dispuut Ares, dat geschorst is door de overkoepelende Amsterdamse studentenvereniging L.A.N.X. vanwege 'mensonterende opdrachten' die moesten worden uitgevoerd door aspirant leden tijdens de ontgroening in Roemenië. 

De vereniging schrijft op haar website dat ze afgelopen woensdag in een gesprek met De Groene Amsterdammer een "zeer ongepaste brief" onder ogen heeft gekregen met daarin een lijst met de opdrachten, die waren onderverdeeld in diverse categorieën. Die categorieën varieerden van 'algemeen' tot 'dames- en seksgerelateerd'. In die laatste categorie stonden opdrachten als 'regel een vluchteling' en 'naai een emmer in een steeg' (emmer staat in dit geval voor vrouw, red.). 

In totaal stonden er tachtig opdrachten op de lijst. De eerstejaars moesten beeldmateriaal leveren van de uitgevoerde opdrachten en konden zo punten verdienen. "De laatste vijf in de lijst konden een sanctie verwachten waarbij de laatste drie een nog zwaardere sanctie daarbovenop zouden krijgen."

Echt wtf. De vereniging is naar eigen zeggen "enorm geschrokken". Het blijft in elk geval maar fout gaan, met die studentjes. Vandaag komen de VU, Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam bijeen om te bespreken hoe dit "hardnekkige gedrag" moet worden aangepakt

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml