Naaktfietsers in Amsterdam
Binnenland

Naaktfietsers in Amsterdam.

Vergeet die Uit-Agenda: de World Naked Bike Ride-organisatie heeft een leuke activiteit bedacht voor vandaag. Protesteer tegen 'overheersing van de auto en ander gemotoriseerd verkeer' door naakt door Amsterdam te fietsen. De naaktfietsers touren vanmiddag van Park Frankendeal (Amsterdam) tot het Vondelpark. 

De naaktfietserstour wordt voor de dertiende keer op rij georganiseerd. Vorig jaar was het wel iets warmer. Mocht het vanmiddag gaat regenen, dan ben je geoorloofd om een regenponcho aan te trekken. Maar dan wel een transparante. Je kunt er ook voor kiezen om je kleren weer aan te trekken en verder te fietsen, mocht het te koud zijn.

Welke plekken in Amsterdam moet je vermijden als je kinderen bij je hebt?
Vanaf 12:30 zijn de fietsers welkom in Park Frankeldael om voorbereidingen voor de rit te treffen. Je kunt je fiets versieren met protestleuzen of je lijf laten beschilderen. Om 13:45 gaat de tour van start. Er wordt langs grachten gereden, langs het Lieverdje (het is natuurlijk ook een protestactie), het Rijksmuseum en andere bekende plekken in Amsterdam. Onderweg zijn er een aantal fotomomenten voor de pers. Leuk materiaal voor je schoonfamilie.

Waarom eigenlijk een naakte fietstour? "De WNBR wil ook tonen dat we trots zijn op ons lijf als prima schone motor, tegelijk aangeven dat we trots zijn op ons lijf en bovendien dat ons bloot gewoon is, zonder sexuele lading'', aldus de WNBR.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →